TUHAN X SMS KITA...TUHAN X TELEFON KITA...TAPI TUHAN BOLEH GERAKKAN HATI KITA UNTUK MELIHAT PELUANG...BERI PELUANG KEPADA DIRI KITA UNTUK BERUBAH........ND.LalaFastrackHome

Wednesday, February 2, 2011

LumiGlow - PENJAGAAN PERIBADI

Cara Holistik Untuk Kecantikan Dan Kesihatan 
Krim LumiGlow®, dirumuskan di Jerman, membantu menjana semula sel-sel kulit, menegangkan wajah serta menambahkan tenaga dan meingkatkan sistem imun. Produk ini juga mempunyai kesan-kesan anti-radang dan anti-spasmodik serta menyeimbangkan hormon.
Apakah Itu Hormon?
Hormon adalah rembesan endokrin yang akan mengimbangkan dan mengawal atur pelbagai sistem dalam tubuh kita. Rembesan ini bertanggungjawab dalam berbagai fungsi seperti terlibat dalam ciptaan kehidupan, pembesaran, pembiakan, penuaan, emosi dan tingkahlaku. Sebagai sumber kekuatan kehidupan dan kekuatan tenaga, adalah amat penting untuk sistem hormon ini berada di dalam keadaan yang seimbang. Jika tidak kita akan mengalami berbagai masalah kesihatan dan seterusnya akan menjejaskan kesejahteraan hidup, minda dan spiritual.


Masalah kesihatan wanita yang disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon:
Akil baligh
(20 tahun)
 : 
Tumbesaran terbantut, jerawat, bahagian dada yang rata, sakit haid (senggugut)
Wanita hamil
(30 tahun)
 : 
Kurang subur (sukar untuk mengandung), insomnia, kurang bertenaga, kulit kurang anjal, kedut-kedut di muka mula kelihatan, dll.

Pertengahan umur
(pertengahan 40 tahun)
 : 
Payudara mengendur dan terkelepai, osteoporosis, kaki dan tangan berasa sejuk, bintik-bintik hitam (pigmentasi), artritisMenopos
(50 tahun ke atas)
 : 
Gaut, rambut gugur, berpeluh malam, perubahan emosi (mudah tersinggung perasaan, meleter), kedut-kedut kulit kelihatan ketara

Masalah kesihatan lelaki yang disebabkan oleh ketidakseimbanan hormon:
Dari segi fisiologi
 : 
Mudah berasa letih, kaki dan tangan berasa sejuk, badan kurang bertenaga, konstipasi (sembelit), letih, kurang selera makan, berat badan menurun, sakit otot dan sendi, kekejangan
Dari segi psikologi
 : 
Kurang penumpuan, perasaan tidak menentu, bertambah sensitif, mudah marah, insomnia, murung (depresi), daya ingatan berkurangan, dll.
Prestasi seksual
 : 
Nafsu berkurangan, masalah ereksi, mati pucuk, dll.
Fungsi renal (ginjal)
 : 
Masalah pembuangan air kencing: kerap kencing, kuantiti sedikit, sukar mengawal/menahan
Fungsi kardiovascular (jantung)
 : 
Sakit kepala, peluh dingin, denyutan jantung bertambah
kencang, sejuk kaki dan tangan
Bahan-bahan LumiGlow®
Dioscorea villosa (Keladi Liar)
Pokok keladi yang unik ini , mengandungi lebih daripada 50 pencetus hormon. Ianya dianggap sebagai bahan terkini di dalam perubatan biologi dan dikenali sebagai bahan yang paling penting di dalam terapi hormon (digunakan sendiri). Oleh kerana pokok ini hidup di tempat yang tidak tercemar, ia mempunyai bahan penyembuh sendiri, apabila digunakan oleh manusia, bahan ini merangsang penyembuhan sendiri dan pengaktifan semula organ-organ. Kesan yang paling penting sekali ialah bahan ini boleh membantu di dalam mengaktifkan, menyeimbangkan penghasilan hormon, memastikan kita sentiasa menerima hormon yang sesuai apabila tubuh kita memerlukannya. Tambahan lagi, bahan aktif tumbuhan ini iaitu Diosgenin, diketahui mempunyai sifat antiradang.
Kini, krim keladi liar ini telah banyak digunakan dalam membantu menyeimbangkan hormon, meningkatkan tenaga, stamina dan daya ketahanan, serta membuatkan kita berasa muda, kuat dan lebih bertenaga.

Dioscorea Villosa
(Keladi Liar)
Untuk wanita, bahan ini berkesan dalam mengurangkan simtom-simtom premenstrual dan menopos.
Bahan-bahan LumiGlow® yang lain ialah ekstrak aloe vera, ekstrak kacang soya, ekstrak biji anggur dan Vitamin E.
Ekstrak Aloe Vera

Aloe Vera adalah satu-satunya ramuan persolekan semulajadi yang terunggul setakat ini. Ia berkesan untuk menyerlahkan kulit, agar kelihatan lembut, licin, berseri & mengurangkan penuaan.


Ekstrak Kacang Soya

Kacang soya mengandungi bahan semulajadi yang mirip kepada hormon wanita. Secara tradisional, makanan mengandungi soya telah menjadi makanan untuk penduduk Cina dan Jepun, di mana insiden-insiden penyakit kanser yang bergantung dengan hormon seperti kanser payudara dan kanser prostat adalah rendah.


Ekstrak Biji Anggur

Ekstrak biji anggur merupakan faktor anti-pengoksidaan yang terunggul setakat ini, berkesan untuk mencegah kerosakan radikal-radikal bebas terhadap sel-sel, 20 kali lebih kuat daripada Vitamin C dari segi antioksidannya.


Vitamin E

Vitamin E yang diserap oleh kulit akan tertinggal pada tisu-tisu kulit untuk melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas.

No comments:

Post a Comment